intellectual property rights

Χορηγίες και Κίνητρα για Ανάπτυξη έρευνας και καινοτομίας: σε ισχύ και πάλι το “Ideas Powered for Business”

Η παροχή περισσότερων κινήτρων προς τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις,  είναι πλέον γεγονός καθότι το πρόγραμμα «Ideas Powered for Business» τίθεται ξανά σε ισχύ από τις  10/1/2022 μέχρι 16/12/2022.

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση έρχεται να υποστηρίξει αισθητά την ανάπτυξη της επιχειρηματικής καινοτομίας και έρευνας, δίδοντας επιχορηγήσεις σε ποσοστό που φτάνει το 90% των τελών πνευματικής ιδιοκτησίας αγγίζοντας σε ύψος έως και τα €2.250. Βασικοί πυλώνες αυτού του προγράμματος η προστασία των εμπορικών σημάτων και άλλων δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, μεταξύ των οποίων τα βιομηχανικά σχέδια και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η προστασία των άυλων περιουσιακών τους στοιχείων από τον αθέμιτο ανταγωνισμό ή και την παράνομη ιδιοποίηση, αλλά και το άνοιγμα του δρόμου για τις επιχειρήσεις με την κατοχύρωση δικαιωμάτων πνευματικής τους ιδιοκτησίας.

Αναφορικά με τον τρόπο επιχορήγησης αυτός θα λαμβάνει χώρα μέσω κουπονιών, ήτοι με το κουπόνι αρ.1 που αφορά την επιχορήγηση τελών εμπορικών σημάτων και βιομηχανικών σχεδίων με μέγιστο ποσό επιχορήγησης €1.500 και το κουπόνι αρ.2 που αφορά την επιχορήγηση τελών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με μέγιστο ποσό επιχορήγησης €750.

Εν κατακλείδι τα πιο πάνω κίνητρα θα σας βοηθήσουν να λάβετε σημαντική επιχορήγηση για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων της επιχείρησης σας. Το γραφείο μας μπορεί να σας καθοδηγήσει σχετικά με όλες τις λεπτομέρειες των ως άνω σχεδίων και βεβαίως να εκτελέσει όλες τις σχετικές δικηγορικές υπηρεσίες για την εγγραφή και προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων της επιχείρησης σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γραφείο μας, Μιχάλης Κ. Ζαμπάρτας Δικηγόροι, τηλ. 00357 22262108, info@zambartaslegal.com